Foto: Eric Chenal photographe

La Gloriette des Temps Modernes

Rationalisme en puurheid in de tuin

Deze smeedijzeren verandastructuur heeft de allure van een klein tuinpaviljoen. Het terras fungeert als een platform met twee niveaus. Beneden ontvouwt de ruimte zich tot een speelplek voor kinderen, inclusief een aan het gebouw bevestigde schommel, een ‘cottagesfeer’ en een raam dat uitzicht biedt op de tuin. De 1,5 ton zware structuur is geïnspireerd op het befaamde ‘Dom-Ino’-systeem van Le Corbusier en bestaat volledig uit S235-staal. Het gebruik van staal liet de ontwikkeling van een verfijnde, uitgepuurde structuur toe, waardoor er een slanke, rationele constructie ontstond. De prefabricage in het atelier zorgde ervoor dat het geheel snel en netjes gemonteerd kon worden op de werf. De verandastructuur heeft ook een uitzonderlijk lange levensduur dankzij de corrosiebestendige afwerking (verzinking en poedercoating).
  • Luxembourg
    Plaats
  • Privé
    Opdrachtgever
  • A+T architecture
    Architect / Ontwerper
  • AuCARRE Cabinet d'Ingénieurs Conseils
    Studiebureau
  • Viktor (gros œuvres / fondations)
    Hoofdaannemer
  • Ateliers Acloque
    Staalbouwer
  • AuCARRE
    Infosteelleden

© 2021 - Infosteel