Foto: Florent Michel (11h45)

Sporthal Bridel

De natuurlijke esthetiek van weervast staal (corten)

Deze 3000 m2 grote sporthal is bekleed met een gevel in geperforeerde weervast staalpanelen (corten). Aangezien hij geïnspireerd is op de natuur en de omliggende bossen, creëert de cortenstaalgevel de beoogde ruwe, natuurlijke uitstraling. Andere troeven zijn het economische aspect en de lange levensduur. De perforaties genereren een beeld van kriskras door elkaar lopende stroken met verschillende breedtes. Elk geperforeerd metaalpaneel is uniek om de continuïteit van de patronen te garanderen. Ze zijn ook doorgetrokken naar het interieur. Vanaf de inkompartij heb je een royaal uitzicht op de zitjes van de toeschouwers en het sportveld beneden. Achter de tribunes blijven de perforaties zichtbaar. Dit draagt bij tot de creatie van een unieke lichtbeleving en filtert de zichtlijnen naar de straat. De openingen in de gebouwschil, die ongewoon groot zijn voor een sporthal, zijn strategisch gepositioneerd om de band met de omgeving te versterken.
  • Bridel
    Plaats
  • Administration Communale de Kopstal
    Opdrachtgever
  • Architecture et Aménagement
    Architect / Ontwerper
  • Schroeder & Associés (stabilité)
    Studiebureau
  • SOCOTEC
    Controlebureau
  • ArGe (Arbeitsgemeinschaft) Steffen Holzbau - Origer
    Staalbouwer
  • Schroeder & Associés
    Infosteelleden

© 2021 - Infosteel