Foto: Steve Troes Fotodesign
Nominatie

DSL Headquarters

Opslagplaats wordt aangename werkplek

Wat ooit een oude opslagplaats was, is nu de hoofdzetel van informaticabedrijf DSL. De bestaande hal met stalen balken, die gekenmerkt wordt door een hoge architecturale kwaliteit, is behouden en herschilderd om de markante draagstructuur in de verf te zetten. Het circulaire ontwerp was erop gericht om de opslagplaats aan te passen met behoud van het ruwe karakter van het 1950 m² grote gebouw, dat voortaan plaats biedt aan een receptie, een keuken voor het personeel, vergaderzalen, individuele en open kantoren, een tentoonstellingsruimte, een buitenterras en een grote stock. De belangrijkste doelstelling van het project was meer natuurlijke lichtinval genereren om een positieve en uitnodigende werkomgeving te creëren. Een centrale trap in massieve eik doet dienst als gemeenschappelijke ruimte. De architect opteerde voor materialen en texturen met complementaire tinten zoals witte muren, grijze stalen balken en rustieke parketvloeren, die contrasteren met het robuuste karakter van het pand.
  • Steinsel
    Plaats
  • DSL Data Service Luxembourg
    Opdrachtgever
  • Metaform Architects
    Architect / Ontwerper

© 2021 - Infosteel