Skip to main content
Christophe Van Couteren

Inkomluifel en liftschacht AZ Maria Middelares

Het Maria Middelares-ziekenhuis in Gent onderging een totale renovatie. Het project omvat twee staalconstructies. De draagstructuur van de luifel is een repetitieve boomstructuur met een dak uit geschroefde beglazing. De constructie beschut en ondersteunt de bezoeker op zijn weg naar de nieuwe inkom van het ziekenhuis. De liftschacht voorziet een vlotte verbinding tussen de ondergrondse parking en de ingang van het complex.
  • Buitenring Sint Denijs 30, Gent
    Plaats
  • AZ Maria Middelares, Gent
    Opdrachtgever
  • LLOX Architecten, Wilrijk
    Architect / Ontwerper
  • Studiebureau Riess, Gent
    Studiebureau (stabiliteit)
  • Verhofst√©, Zele
    Staalbouwer
  • Christophe Van Couteren
    Foto