Skip to main content

Basisschool Den Top - 18/09/2013

basisschool-den-top-helen-hermans

Zinkinfo Benelux en Infosteel organiseren op woensdag 18 september 2013 een projectbezoek aan de basisschool Den Top in Sint-Pieters-Leeuw (Vlaams Brabant). Dit project werd laureaat van de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2013 in de categorie 'utiliteitsbouw'.

De nieuwbouw van de gemeentelijke basisschool Den Top (architect Karel Breda) is gelegen in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw. Het schoolvolume volgt de dalende lijn van het reliëf. Het gelijkvloers is zo veel mogelijk beglaasd opdat het geen barrière zou vormen in het groene landschap, en de groene speelweide sluit aan met de velden aan de achterzijde van de school. De geprofileerde staalplaten die de luifels en de lichtstraten op het dak bedekken, geven de school een blits en karaktervol uitzicht. De stalen kolommen vormen letterlijk en figuurlijk het ‘houvast’ van de school. Ze staan uitgelijnd op éénzelfde grid, en brengen structuur in de school.

'Het ogenschijnlijk eenvoudige schoolgebouw toont op een voortreffelijke wijze het gebruik van thermisch verzinkt staal en maakt gebruik van diverse tinten grijs. Het geheel geeft een wat speels karakter en is in harmonie met de overige gebruikte materialen.' verklaart de jury.

De thermisch verzinkte staalconstructie werd uitgevoerd door staalconstructeur (en Infosteel-lid) Janssens uit Bocholt.

Meer info over het project op www.zinkinfobenelux.com

Programma woensdag 18 september 2013

13:30 Welkomstwoord door Schepen van Onderwijs van Sint-Pieters-Leeuw, Gunther Coppens
13:35 Lezing over thermisch verzinken door Zinkinfo Benelux
13:50 Lezing door K. Breda – architect
14:10 Lezing door aannemer/staalbouwer
14:30 Slotwoord door Infosteel
14:45 Begeleid bezoek aan de school – gebruik van staal als bouwmateriaal en de combinatie van staal met andere materialen.
15:30 Receptie georganiseerd door Zinkinfo Benelux en Infosteel
16:30 Einde