Skip to main content

TMVW water-link Gent - 15/12/2011

tmwvIn februari 2011 ging de eerste paal de grond in van het nieuw te bouwen kantoorpand voor TMVW water-link in Gent. Het pand is ca. 10.000 m2 groot en wordt in het eerste helft van 2012 opgeleverd. TMVW zal direct na oplevering het pand in gebruik nemen. Het nieuwe kantoor van TMWV water-link is ontworpen door Signum+ architecten te Gent en zal worden gebouwd door de Belgische bouwer Cordeel Groep.

Dit project, het eerste in België, wordt voorzien van Slimline-vloeren met een overspanningsmaat van 16,20 m. Het Slimline vloersysteem is een unieke combinatie van plafond, installatieruimte en topvloer. Door de besparing op gewicht, een hoge brandwerendheid en zeer goede geluidsisolatie gecombineerd met het thermisch activeren van de dubbelschalige constructie is Slimline dé duurzame oplossing voor toekomstbestendig bouwen. De combinatie met een stalen draagstructuur zorgt voor slanke gebouwen met zeer veel architectonische vrijheid.

(bron: www.slimlinebuildings.com)

Programma van donderdag 15 december 2011

13:00 Ontvangst met koffie - Raadzaal - Hoofdzetel TMVW - Stropkaai 14 - 9000 Gent
13:30 Een nieuw kantoorgebouw voor TMVW water-link in Gent : toelichting architectuur & concept door ir.architect Donald Desmet (Signum+)
14:00 Een nieuw kantoorgebouw voor TMVW water-link in Gent : een integrale aanpak van structuur en techniek 
door ir.architect Donald Desmet (Signum+)
14:30 pdf Het Slimline-vloersysteem  door Ger van der Zanden (Slimline Buildings) 

Het Slimline vloersysteem is een unieke combinatie van plafond, installatieruimte en topvloer. Door de besparing op gewicht, een hoge brandwerendheid en zeer goede geluidsisolatie gecombineerd met het thermisch activeren van de dubbelschalige constructie is Slimline dé duurzame oplossing voor toekomstbestendig bouwen. De combinatie met een stalen draagstructuur zorgt voor slanke gebouwen met zeer veel architectonische vrijheid.

15:00 pdf Vanuit het standpunt van de aannemer  door Bart Vanhalle (Cordeel) 
15:30 Bezoek werf nieuwbouwkantoor TMVW water-link - Gent
17:00 Drink
18:00 Einde