Skip to main content

News

Mathieu Gijbels "Zetel West” geopend

Mathieu Gijbels opent “Mathieu Gijbels Zetel West” voor Oost- en West-Vlaanderen

Begin maart opende de Limburgse aannemer Mathieu Gijbels een zetel in Oost-en West-Vlaanderen, genaamd “Mathieu Gijbels Zetel West”. Het duo Ken Alleweireldt (ex Vandenbussche nv) en Sonny Catelin (ex Quares) hebben deze nieuwe stap voor Mathieu Gijbels officieel bekrachtigd door hun intrek te nemen in een kantoor in Drongen. “Zetel West zal in eerste instantie fungeren als verkoopkantoor om later als volwaardige en autonome  zetel te opereren”, aldus CEO Mathi Gijbels.

Een logische evolutie

Mathieu Gijbels realiseert nieuwbouw- en renovatieprojecten, en dit in bedrijfs- en kantoorbouw, retail, garagebouw en industriebouw. Ook in Oost- en West-Vlaanderen is het bouwbedrijf erg actief. “We hebben door de jaren heen mooie relaties opgebouwd met klanten en architecten uit die regio. En we merken dat onze werkwijze en expertise in bedrijfs-en kantoorbouw erg gewaardeerd wordt. Wat zich vertaalt in de mooie projecten die we toegewezen krijgen. Zo realiseren we ongeveer 20% van onze projecten reeds in Oost- en West-Vlaanderen”, licht Mathi Gijbels, CEO nv Mathieu Gijbels toe. “Enkele voorbeelden zijn Renault Garage Mahy in Gent, Businesspark 16 in Melsele, Carglass® Brugge, of Ford Garage Movebrugge. En ook op dit moment hebben we mooie projecten in uitvoering. Zo bouwen we in Gent een nieuwe Opel en Kia MegaStore voor Grensland Autogroep en renoveren we de winkel van Meubelen Verberckmoes in Sint-Gillis-Waas. Dankzij de opening van onze nieuwe zetel zijn we dichter bij onze klanten, en kunnen we hen nog een betere service garanderen.”

Een andere factor die ook meespeelde in de opening van “Mathieu Gijbels Zetel West” is het steeds groter wordende mobiliteitsprobleem in Vlaanderen. “De muur Antwerpen – Brussel vormt een groot obstakel om efficiënt vanuit ons hoofdkantoor in Opglabbeek te opereren naar Oost-en West-Vlaanderen. Momenteel gaan onze ploegen vaak op logement wat uiteraard voor hen extra belastend is. Onze nieuwe zetel in Drongen biedt een oplossing voor dat mobiliteitsprobleem, en vormt tevens de perfecte hefboom voor onze groeiplannen in deze regio”, aldus Mathi Gijbels. 

Sterk duo

De leiding van “Mathieu Gijbels Zetel West” wordt toevertrouwd aan twee zwaargewichten uit de bouw- en vastgoedsector: Ken Alleweireldt, voormalig Algemeen Directeur bij aannemer Vandenbussche nv en Sonny Catelin, ex-directeur Quares. Samen zullen ze de ambities van Mathieu Gijbels in Oost- en West-Vlaanderen vorm geven. Ken Alleweireldt neemt de algemene en operationele leiding op zich, en Sonny Catelin de commerciële leiding.

“Ondertussen hebben ook Dirk Lammens (projectleider) en Christophe Nollé (werfleider) het team versterkt. Voorlopig nemen zij hun intrek in Drongen, meer bepaald een kantoor bij Durabrik. Lang gaan we daar echter niet kunnen blijven want er zijn vandaag vacatures voor calculator en werfleider waardoor we zeer snel onze intrek zullen nemen op een andere plek in het Gentse”, aldus Mathi Gijbels.

Mathieu Gijbels Sonny Catelin Ken Alleweireldt
Sonny Catelin en Ken Alleweireldt

Voordenkers in Oost-en West-Vlaanderen

In eerste fase zal Zetel West voornamelijk als commerciële zetel fungeren, om daarna omgevormd te worden naar een volwaardige zetel “Mathieu Gijbels zetel West”, met een eigen calculatie- en engineering afdeling en eigen lokale medewerkers en partners.

In de bouwwereld staat Mathieu Gijbels gekend voor hun specifieke profilering als ‘voordenkende’ aannemer. “Wij omschrijven onze mensen als De Voordenkers, mensen die steeds vooruitdenken, de lat steeds hoger leggen en onze klanten perfect door het bouwtraject gidsen om hen een zorgeloze bouwbeleving te geven”, verduidelijkt Mathi Gijbels. “Ook in onze nieuwe zetel zullen wij deze manier van werken – het DNA van het bedrijf – verder doortrekken en onze toekomstige rekrutering op afstemmen”, gaat Ken Alleweireldt, kersverse Directeur “Mathieu Gijbels Zetel West” verder. “Op die manier zal deze zetel in de toekomst op een autonome maar identieke wijze opereren als het hoofdkantoor te Opglabbeek, en een perfecte dienstverlening verzorgen aan onze klanten in Oost- en West-Vlaanderen”, besluit Ken Alleweireldt.

Vacatures voor Mathieu Gijbels Zetel West

Wij zijn op zoek naar nieuwe  collega’s om onze groei in Oost- en West-Vlaanderen mee uit te bouwen! Momenteel hebben wij openstaande vacatures voor calculator en werfleider voor Mathieu Gijbels Zetel West. Interesse? Contacteer ons via of via 09 265 84 50 voor meer info.

www.gijbels.be