Skip to main content

News

SCIA Engineer 16 - gebruiksvriendelijkheid

SCIA Engineer 16 biedt een solide basis voor bouwkundig ontwerp

Met meer dan 350 updates en nieuwe functies is het gebruiksgemak drastisch verbeterd, zodat ingenieurs eenvoudiger en sneller kwalitatief hoogwaardige resultaten kunnen leveren

Herk-de-Stad, België (9 mei 2016) – SCIA, een toonaangevende ontwikkelaar van software voor bouwkundig ontwerp met ondersteuning voor BIM, kondigt de release aan van SCIA Engineer 16. In deze nieuwe versie ligt de nadruk op het gebruiksgemak en is een groot aantal updates en nieuwe functies doorgevoerd, zoals belangrijke aanpassingen in beton- en staalontwerp. Hiermee is het programma verder verbeterd, zodat ingenieurs nu nog makkelijker en sneller hoogwaardige resultaten kunnen leveren.

“Deze release voorziet in een groot aantal uitbreidingen die het volledige technische werkproces optimaliseren”, aldus Hilde Sevens, CEO van SCIA. “Sommige nieuwe functies en verbeteringen zijn gericht op het oplossen van specifieke problemen voor specialistische projecten. Andere focussen op de dagelijkse praktijk van iedere ingenieur. De meeste van deze verbeteringen zijn een direct resultaat van klantverzoeken.”

Meer dan 70 procent van de updates en functies in versie 16 is doorgevoerd naar aanleiding van feedback van klanten. Enkele belangrijke tools en functies in deze nieuwe release:

  • Verbeteringen in betonontwerp van liggers en kolommen: een veilig en meer kosteneffectief ontwerpproces dankzij de geïntegreerde gedetailleerde doorsnedecontrole volgens Eurocode 2, waarbij de snelheid dankzij parallelle verwerking met maar liefst 300% is verhoogd.
  • Nieuwe functies op het gebied van staal, zoals een nieuwe release voor het ontwerpen van staalbetonvloeren volgens EN1994 en biaxiale verbindingen volgens EN1993.
  • Belangrijke uitbreidingen ter ondersteuning van Amerikaanse normen, zoals seismisch capaciteitsontwerp van betonnen raamwerken en verstijvingswanden, en verbeterd ontwerp van staalbetonvloeren volgens AISC 360-10 met een geavanceerde optimalisatieroutine en pushover-analyse.
  • Uitgebreidere dekking van Braziliaanse normen: ontwerp van koudgevormd staal volgens NBR 14762, ontwerp van wapening voor betonnen platen en schalen waarbij afschuiving in aanmerking wordt genomen, en niet-lineaire betonanalyse.
  • Aanzienlijke verbeteringen van Engineering Report, met meer flexibiliteit en nieuwe mogelijkheden voor het opmaken van rekenrapporten bij een aanmerkelijk lager geheugengebruik.
  • Talrijke verbeteringen op het gebied van BIM, zoals verbeterde IFC-ondersteuning voor Allplan en ondersteuning van Tekla 2016.

“SCIA Engineer 16 volgt kort op versie 15.3”, aldus Johan Vanwelkenhuysen, CTO van SCIA. “Dankzij de technologische en organisatorische veranderingen die we hebben doorgevoerd, kunnen we nu sneller inspelen op de behoeften van onze klanten en de bouwkundige wereld als geheel. SCIA Engineer 16 is een belangrijke stap vooruit op het gebied van kwaliteit en gebruiksgemak, wat ook in de komende releases van SCIA Engineer de voornaamste ontwikkelingsthema’s zulen zijn.”

Meer info: