Skip to main content

News

Isobar nv en Isocab nv spreken voornemen uit tot oprichting gezamenlijke onderneming

Isobar nv en Isocab nv spreken voornemen uit tot oprichting gezamenlijke onderneming

De twee vooraanstaande spelers op de markt van koelcellen, geïsoleerde deuren en panelen, en miniboxen, Isobar en Isocab hebben het voornemen tot een verregaande samenwerking  uitgesproken. Daardoor ontstaat een krachtig partnerschap dat zich gaat focussen op het verder  ontwikkelen van haar producten en markten.

De samenwerking is van toepassing op Isobar nv gevestigd in Beveren-Leie (inclusief Ecohome ) en  Isocab nv in Bavikhove. Isocab France met vestigingen in Duinkerke en Perpignan blijft buiten de  nieuwe samenwerkingsvorm.

Pol Bouckaert, Verkoopsdirecteur en lid van de Raad van Bestuur van Isobar nv “Als familiale  onderneming waren wij, na 37 jaar, op een nieuwe mijlpaal gekomen om een verdere groei te  bevorderen met een nog sterkere bedrijfsorganisatie, een professionele en kwalitatieve  productontwikkeling en een verdere uitbouw van onze Europese en overzeese markten. Het samenbrengen van de activiteiten en van de sterktes van beide bedrijven, biedt hiertoe een brede  waaier van nieuwe mogelijkheden. Het is tevens de bedoeling om het recent ontwikkeld  Ecohomepanel bouwsysteem in een ruime markt te promoten in het kader van de Europese isolatie normen 2020. Deze nieuwe wending voor Isobar en voor onze partner zal onze gezamenlijke marktpositie nog  verder verstevigen om een succesvolle toekomst te garanderen..”

Namens Isocab nv onderschrijft managing director Ben Claaszen dit: “ De bundeling van onze  bedrijven zal ons in staat stellen om nog betere producten te maken die aansluiten bij de  veranderende markten van morgen. De nieuwe combinatie zal nog beter in staat zijn om haar klanten  te bedienen in de bestaande markten als ook in de nieuw te ontwikkelen markten. Ik heb er het volste  vertrouwen in dat deze combinatie voordelen gaat brengen.”

De medewerkers van de beide firma’s zijn gisteren op de hoogte gebracht van de voorgenomen samenwerking. Ook de vakbonden en ondernemingsraad zijn geïnformeerd. In de komende maanden zullen de plannen verder in detail worden uitgewerkt.

www.isocab.be