Skip to main content

News

SCIA User Contest 2017 - Registreer u vandaag

SCIA User Contest 2017 - Registreer u vandaag

SCIA verheugt zich op de 10de editie van deze wedstrijd en nodigt alle gebruikers van SCIA Engineer overal ter wereld uit om deel te nemen aan deze uitdagende gebruikerswedstrijd met de naam ‘The Art of Structural Design’. Projecten kunnen worden ingezonden van 1 december 2016 tot en met 28 februari 2017.

SCIA kondigde op 1 december de start van de inzendtermijn voor de internationale ingenieurswedstrijd aan. Deze gerenommeerde wedstrijd onderscheidt uitmuntende bouwprojecten en inspirerende prestaties van de beste ingenieurs en bouwkundigen ter wereld.

Mevr. Hilde Sevens, CEO van SCIA, verklaart, “In de loop der jaren is deze wedstrijd uitgegroeid tot een toonaangevend event waar gebruikers, de bouwindustrie en al onze partners naar uitkijken. We vieren de 10de editie waarbij alle deelnemers een uitzonderlijke kans krijgen om hun professionele knowhow en technische vaardigheden te etaleren.” "Voortbouwend op de recent vernieuwde bedrijfsvisie van SCIA hebben we enkele nieuwe accenten gelegd op de standaard beoordelingsprincipes, zoals duurzaamheid, ecologische voetafdruk en groene constructies”, aldus Mevr. Sevens.

Over de wedstrijd

“The Art of Structural Design” 2017 is open voor alle gebruikers die SCIA Engineer inzetten als hun bouwkundige analyse en ontwerp tool. Gebruikers kunnen projecten in de volgende categorieën opsturen:

  • Categorie 1: Gebouwen
  • Categorie 2: Civiele constructies
  • Categorie 3: Industriële gebouwen en installaties
  • Categorie 4: Speciale projecten

Jury en winnaars

Een internationale en onafhankelijk jury, samengesteld uit academici en branche-experten, komen in mei 2017 bij elkaar om alle ingezonden projecten te beoordelen. De hoofdcriteria zijn originaliteit, technisch niveau, prestige en het innovatieve gebruik van de SCIA’s software.

Dit zijn de prijzen voor de wedstrijd van dit jaar. Zes winnaars ontvangen een prijs.

Prijzen per categorie - één winnaar en drie genomineerden worden geselecteerd
Juryprijs - de jury beraadslaagt tevens over één project met een excellente implementatie van een BIM-workflow of dat ‘best-practices’ illustreert op het gebied van duurzaamheid of ecologische voetafdruk.
Publieksprijs - deze prijs wordt uitgereikt op basis van het aantal stemmen van gebruikers via de Facebook-pagina van SCIA Engineer. Elke fan kan stemmen op zoveel projecten als hij of zij wil.
De winnaars van elk van de vier wedstrijdcategorieën, de 'Juryprijs’ en de 'Publieksprijs', ontvangen een geldprijs van 1.500 euro, met een totaal prijzenpot van 9.000 euro.

Promotie en boek over de gebruikerswedstrijd

De winnaars, genomineerden en alle andere inzendingen worden gepubliceerd in het boek ‘The Art of Structural Design’ 2017. Van dit gerenommeerde boek worden vierduizend exemplaren wereldwijd verspreid over de pers en media, professionele verenigingen en invloedrijke spelers en andere organisaties in de bouwwereld. Daarnaast is het boek gratis beschikbaar als e-boek.

Genomineerde projecten en prijswinnaars worden als promotie gepubliceerd in vak- en ingenieurstijdschriften, magazines en websites van de bouwindustrie.

Meer informatie

Praktische informatie en het reglement kan worden nagelezen op de wedstrijdwebsite van SCIA “The Art of Structural Design - User Contest 2017”: https://contest.scia.net

Over SCIA

Opgericht in 1974, is SCIA vandaag één van ‘s werelds meest vooraanstaande ontwikkelaars van berekenings- en ontwerpsoftware die het Open BIM proces ondersteunt. SCIA Engineer is een geïntegreerde multi-materiaal analyse- en ontwerpsoftware voor allerlei soorten projecten. Dankzij het brede scala aan mogelijkheden is het geschikt voor allerlei soorten projecten: het ontwerpen van kantoorgebouwen, industriële installaties en bruggen, allemaal vanuit dezelfde gebruiksvriendelijke omgeving. SCIA is onderdeel van de Nemetschek Group, een wereldwijd toonaangevende softwareleverancier voor de AEC-markt (Architecture, Engineering & Construction).