Skip to main content

News

Interloods vervoegt moederbedrijf Frisomat

Interloods op de Frisomat-site in Wijnegem in een Hahbo-LLEXX gebouw

Specialist in verhuur, verkoop en renovatie van stalen hallen verhuist van Sint-Job naar Wijnegem. “Een voor de hand liggende keuze,” licht Managing Director van Interloods Tom Van Der Smissen toe. “Door ons op de site van ons moederbedrijf in Wijnegem te installeren, worden we niet alleen fysiek één met de Frisomat groep. De locatie biedt ons ook tal van voordelen. Materialen nemen we rechtstreeks af van de fabriek, waardoor we zowel qua logistiek als qua organisatie sterk aan voordeel winnen.” 

Samenstelling

30 jaar al was Interloods verankerd in Sint-Job. “Toch was een verhuis naar Wijnegem de logische stap,” zegt Van Der Smissen. “In 2013 smolten we samen met industriebouwer Frisomat – ons huidige moederbedrijf, en daarmee was het zaadje voor de verhuis al geplant.” Vandaag levert de nieuwe locatie Interloods alleen maar voordeel op. “De hoogtechnologische productie van Frisomat is perfect afgesteld op de noden van Interloods,” pikt CEO van Frisomat Kris Oorts in. “We produceren alles in-house, en daar profiteert ook onze dochteronderneming van mee.”

“Klopt,” bevestigt Van Der Smissen van Interloods. “De organisatorische en logistieke winst die wij maken, vertaalt zich zichtbaar naar de klant. Doordat we een beroep kunnen doen op het ultramoderne machinepark, het montagemateriaal en de ingenieurs van Frisomat, stellen we ons hoogst flexibel op naar de klant. En gezien we onafhankelijk zijn van derden is een snelle levertermijn standaard.”

Groei

“Samengevat is onze nieuwe locatie dus een absolute win,” gaat Van Der Smissen verder. “Nog maar in het minst omdat we sinds kort in een uiterst modern pand vertoeven van collega-
dochteronderneming Hahbo – de LLEXX. Een heerlijk multifunctionele kantoorruimte. Daarnaast ben ik er uiteraard van overtuigd dat Frisomat en Interloods elkaar zullen sterken – zowel in knowhow, als in flexibiliteit én groei.”

“En laat het nu net daarom zijn, dat we Interloods zo graag dichtbij hebben in de Frisomat groep,” sluit Kris Oorts af. “We behouden beide onze kernactiviteiten. Interloods als specialist in de verhuur en verkoop van (tijdelijke) werfgebouwen en de renovatie van industriegebouwen. Frisomat als expert in de ontwikkeling, productie en montage van industriële hallen wereldwijd. Een pasklare oplossing ligt zo altijd binnen handbereik voor de klant, en dat maakt ons samen sterk.”

www.interloods.be