Skip to main content

News

Archiefadvies voor bouwbedrijven online

© Architectuurarchief Provincie Antwerpen

Het Centrum Vlaamse Architectuurarchieven (CVAa) is dé erfgoedinstelling voor het beheer van archieven en collecties van architecten, designers, stadsplanners en bouwbedrijven.

De laatste twee jaren zet deze instelling sterk in op deze laatste doelgroep. Bouwbedrijven zijn historisch gezien erg belangrijk binnen het Belgische bedrijfsleven. De archieven van bouwbedrijven bevatten een schat aan informatie over hun werking en vaak bezitten ze interessante collecties. Dat kan gaan over unieke plannen en maquettes, waardevolle gegevensreeksen, de vakkennis van medewerkers…

Bouwondernemingen zijn zich echter niet altijd bewust van de waarde van hun erfgoed, of men weet niet altijd goed hoe ermee om te gaan. Om hier iets aan te doen lanceerde het CVAa op haar website adviespagina’s over erfgoed en bouwbedrijf.

Met deze pagina’s, vol concrete tips en voorbeelden, willen we basisinformatie bieden aan bouwbedrijven die geïnteresseerd zijn in het beheer van hun archieven en erfgoed. Ter illustratie tonen we enkele boeiende praktijkvoorbeelden van bouwbedrijven die hun werking documenteren of aan de slag gaan met hun erfgoed.

Meer info hier