Skip to main content

News

Werfbezoek: groene kamer Melopee Gent, 8 mei 2019

Werfbezoek Melopee, Gent

© beeld : XDGA-NEY-BOYDENS

Melopee een verzinkt gedicht

Zinkinfo nodigt u van harte uit op woensdag 8 mei 2019 voor een werfbezoek aan het bouwproject Lagere school en kinderopvang Melopee aan de Oude Dokken in Gent 

Het stadsgebouw Melopee aan de Oude Dokken in Gent verwijst naar het gelijknamige gedicht van de Antwerpse dichter Paul Van Ostaijen. Het beschrijft de tocht van twee vrienden in een kano, het woord zelf betekent ook klankgedicht en sluit aan bij de muzische pedagogiek van de basisschool. Het nieuwe gebouw, een project van XDGA, studiebureaus Ney & Partners en Boydens, omvat een kinderdagverblijf, een buitenschoolse kinderopvang, een wijksporthal en basisschool De Wonderfluit. Opvallend aan dit project is de groene buitenkamer, een raster van thermisch verzinkt staal waar weelderig groen straks zijn weg vindt. De wijze van verzinking gebeurde in nauw overleg tussen XDGA en metaalbouwer Dugardein-De Sutter en de betrokken verzinkerij. Laat dit nu net een schoolvoorbeeld zijn van de filosofie waarachter ZEKER ZINK zich schaart. Cruciaal hierbij is de dialoog tussen voorschrijver, uitvoerder en verzinker als instrument om zekerheid van kwaliteit te garanderen en zo te voldoen aan de gekoesterde verwachtingen.

# XDGA #

Voor XDGA gaat architectuur niet over het vaststellen van activiteiten, fluxen of programma's, noch over het oplossen van ruimtelijke problemen. Integendeel, architectuur handelt vooral over het openen van mogelijkheden. Of zoals het ontwerpbureau in zijn statement filosofisch uitdrukt: architectuur betreft de omgang met onzekerheden.

# Ney & Partners #

Ney & Partners is een ingenieursbureau voor structuurstudies gevestigd in Brussel. Van bij de oprichting in 1997 werkt het bureau vanuit een actieve visie op ingenieurskunst: een doorgedreven integratie van verschillende disciplines binnen de burgerlijke bouwkunde. De vernieuwende voetgangers en fietsbruggen, verkeersbruggen, luifels en kunstwerken die ons bureau ontwikkelt vormen de meest uitgesproken toonbeelden van deze visie.

# Dugardein - De Sutter #

Het metaalconstructiebedrijf Dugardein – De Sutter in Melle ontwerpt, produceert en monteert staalconstructies in verschillende sectoren. Als metaalconstructeur kan het bogen op een brede expertise. Dugardein De Sutter is gespecialiseerd in industriebouw, architectonische constructies, hallenbouw, woningbouw en sleutel-op-de-deur projecten. Ook restauratie van staalconstructies maakt deel uit van de veelzijdige activiteiten.

# Zeker Zink = kennis #

Zinkinfo Benelux wil via de ZEKER ZINK-campagne de communicatie tussen verzinkers en alle betrokken bouwpartijen stimuleren. De verschillende doelgroepen die ZIB hierbij op het oog heeft zijn onder meer: architecten, ingenieurs, staalbouwers, aannemers en overheden. De campagne benadrukt dat thermisch verzinken uw verzekeringspolis is tegen corrosie.

Meer info & inschrijven via deze link!