Skip to main content

News

Duurzaamheidstournee van de Vlaamse Ondernemers bij ArcelorMittal Gent

Duurzaamheidstournee van de Vlaamse Ondernemers bij ArcelorMittal Gent

Credits to facebook.com/AikiPhotos/

De eerste halte van de duurzaamheidstournee van de Vlaamse Ondernemers bracht minister-president Jan Jambon op 5 maart 2020 naar Gent. Bij Volvo Car Gent bezocht hij in primeur de gloednieuwe batterijfabriek.

Baanbrekende installatie

Bij ArcelorMittal Belgium kreeg de minister-president een rondleiding op de site waar onder meer de baanbrekende installatie wordt gebouwd die een deel van het gas, dat ontstaat tijdens de staalproductie, zal omvormen tot bio-ethanol. Het is de eerste industriële installatie in zijn soort in Europa, goed voor een jaarlijkse productie van 80 miljoen liter geavanceerde bio-ethanol.

"Ik vind het schitterend dat we de kans krijgen om ons duurzaamheidsverhaal te delen met de toekomstige generatie die het mee verder vorm zal moeten geven. We zijn overtuigd dat het technische profielen zijn die de hele klimaattransitie kunnen en zullen waarmaken”, zegt Manfred Van Vlierberghe, CEO ArcelorMittal Belgium.

“Deze tour van de Vlaamse Ondernemers is een schitterend concept om jongeren te tonen dat er in de Vlaamse bedrijven al veel gebeurt, via innovatie en technologie, om de klimaatuitdagingen aan te pakken”, stelt Jan Jambon na afloop vast.

“Welke oplossingen bieden wij op vlak van klimaat en milieu en hoe doen wij aan innovatie? Dat ontdekten de jongeren van 6 Elektromechanica van de Edugo Middelbare School uit Oostakker en studenten Elektromechanische Systemen van HOGent op maandag 5 maart 2020 tijdens een bedrijfbezoek aan Volvo Car Gent en ArcelorMittal Belgium. Hoe dat verliep? Check het volledige videoverslag van Technopolis-vlogger Emiel en abonneer op het YouTube-kanaal van Technopolis!”

detoekomstwerkt video