Skip to main content

News

Palais Garnier: waar cultuur en technologie elkaar ontmoeten

Het Franse ingenieursbureau Duberseuil & Cie is op pad gegaan om een diagnose van de toneelkooi uit te voeren. Het onderzoek, de modellering en de berekening werden met SCIA Engineer uitgevoerd.

scia opera garnierWie Parijs zegt, zegt Eiffeltoren, Arc de Triomphe en... Opera Garnier. Dit operagebouw in het hart van Parijs werd van 1861 tot 1875 gebouwd in opdracht van Napoleon en ontworpen door Charles Garnier. Het Palais Garnier, een architecturaal pareltje, vertegenwoordigt de Franse kunst en huisvest nu de Nationale Opera van Parijs.

Vanuit technisch oogpunt is de toneelruimte, of toneelkooi, het meest indrukwekkend en is zelfs groter dan de Arc de Triomphe met zijn 70 m hoogte, 53 m breedte en 26 m diepte. Dankzij de technische voorzieningen kunnen de verschillende decors vrij gemakkelijk worden veranderd.

Op verzoek van de Opera van Parijs is het Franse ingenieursbureau Duberseuil & Cie op pad gegaan om een diagnose van de toneelkooi uit te voeren, zodat de mogelijke optredende overbelastingen, kunnen geëvalueerd worden. Het onderzoek, de modellering en de berekening werden met SCIA Engineer uitgevoerd.

Lees meer - Bekijk de video