Skip to main content

info-steel 27 - Oppervlaktebescherming en zonnewoningen

Raadpleeg hier de online-versie van ons magazine

info-steel 27

Duurzaam bouwen. Dit is ongetwijfeld de geloofsbelijdenis van het merendeel van de actoren in de bouwkunst. Hierbij vormt oppervlaktebescherming één van de belangrijkste aspecten van de duurzaamheid van staalconstructies. De resultaten van onderzoeken uitgevoerd gedurende het laatste decennium, laten toe om de behandeling aan te passen aan de verschillende types van corrossie. We besteden een technisch dossier aan deze evolutie.

Eveneens rekening houdend met de milieuproblematiek zijn de nieuwe benaderingen die bijdragen tot de realisatie van staalconstructies aangepast aan passiefbouw een hernieuwbare energie. Het meerverdiepingskantoor van ArcelorMittal te Flémalle en de 100% zonnewoningen, die geprefabriceerd, demonteerbaar en mobiel zijn, tonen ons de voordelen die staal ons biedt: snelheid bij uitvoering, licht, sterk en flexibel.

Deze voorbeelden brengen ook het opmerkelijke aanpassingsvermogen van staal bij vernieuwingen aan het licht zoals geautomatiseerde en orienteerbare zonnedaken, meerlagige schuifgevels, structuren voor regelende ‘watermuren’, zelfregulerende zonneweringen of warmtecollecterende bardages.

Verder nog onder andere: een mono-space woning en Europese normen voor voorspanbouten.