Skip to main content

info-steel 28 - Staalbouwwedstrijd 2010

Raadpleeg hier de online-versie van ons magazine

info-steel 28

Nummer 28 van het tijdschrift ‘info_steel’ is volledig gewijd aan de zevende Belgische editie van de Staalbouwwedstrijd. Infosteel organiseert deze tweejaarlijkse wedstrijd afwisselend in België en het Groothertogdom Luxemburg.

Opnieuw kende de Staalbouwwedstrijd een groot succes met de deelname van 151 projecten die allen getuigen van de zeer grote architecturale soepelheid van een staalconstructie die een optimale combinatie mogelijk maakt tussen de creatieve ambities, het bouwkundig rendement en milieubekommernissen. Deze wedstrijd laat de vernieuwende en talrijke toepassingen van staal ontdekken, evenals zijn geslaagde huwelijk met andere materialen. Via deze verwezenlijkingen is hij een stimulans voor de staalbouw en biedt ruime mediabelangstelling aan de makers ervan.

Uit de 29 genomineerde projecten werden 5 laureaten geselecteerd, één in elk van de categorieën A tot E, evenals een Speciale Prijs van de Jury, een Renovatieprijs en - voor de eerste maal - een Prijs Duurzaam Bouwen.