Skip to main content

Staal-betonconstructies

Eerste uitgave in de reeks: Handboeken staalconstructies

Staal-betonconstructiesDit boek handelt over en becommentarieert de rekenregels van Eurocode 4, van toepassing op staal-betonconstructies.

Hoofdstuk 1 beschrijft de bijzonderheden van staal-betonconstructies en behandelt de algemene principes met betrekking tot het berekenen en het uitvoeren van verschillende types van samenstellende elementen in gebouwen: staal-betonliggers, staalplaat-betonvloeren, staal-betonkolommen en staal-betonverbindingen.

De hoofdstukken 2 tot 5 behandelen in detail de berekening van deze elementen bij normale temperatuur en bij brand. De rekenmethoden en toepassingsregels zijn conform NBN EN 1994-1-1 en NBN EN 1994-1-2. Ze worden uiteengezet in een groot aantal uitvoerig gedocumenteerde rekenvoorbeelden.

Hoofdstuk 6 geeft een volledige berekening van de staal-betonconstructie van een bioscoopcomplex opgericht te Rotterdam.

Door zijn vorm en zijn inhoud vormt dit boek een zeer nuttig hulpmiddel voor studiebureaus en controlebureaus evenals een gids voor alle betrokkenen in de bouwwereld.

  • Auteurs: René Maquoi, Rik Debruyckere, Jean-François Demonceau, Lincy Pyl.
  • Uitgever: Infosteel
  • 208 pag.
  • 210 x 297mm / hard cover 
  • Bestaat ook in franstalige versie

Raadpleeg hier de inhoudsopgave

Bestel het boek online