Skip to main content

Gids voor bescherming van staal tegen corrosie

corrosiebrochureDeze eerste editie ‘Gids voor bescherming van staal tegen corrosie’ (publicatie mei 2012) is een uitgave van Infosteel, in samenwerking met VOM (Belgische vereniging voor oppervlaktetechnieken van materialen) en ZinkInfo-Benelux (de vakorganisatie voor thermisch verzinken).

De gids, in de vorm van een praktische folder, beschrijft oplossingen om staalconstructies te beschermen tegen corrosie, ongeacht of deze constructies zich binnenin gebouwen bevinden of dat ze aan de buitenlucht worden blootgesteld. Het doel van deze gids is om een leidraad te geven aan alle actoren in de bouw (opdrachtgevers, architecten, studiebureaus…) betrokken bij het ontwerp, de eigenlijke bouw, het onderhoud en de renovatie van staalconstructies. Er wordt een aantal oplossingen voor corrosiewerende bescherming aanbevolen, op basis van de corrosiviteitsklasse (C1 tot C5). Deze oplossingen voor de bescherming van staal tegen corrosie worden voorgesteld onder de vorm van een samenvattende tabel.

  • Opgesteld door: Infosteel, VOM, Stichting Zinkinfo Benelux en het Departement 'Mobiliteit en Openbare Werken' van het Vlaams Gewest.
  • Uitgever: Infosteel
  • Taal: Nederlands (bestaat eveneens in een Franstalige versie)
  • Folder: 8 pagina's / 210 x 297mm / geplastificeerd

Bekijk hier een extract

Bestel de folder online