Skip to main content

Oefenboek EUROCODE 4

EUROCODE 4 - EN 1994 - Rekenvoorbeelden van staalbetonconstructies

eurocode-4-oefenboek-coverStaalbetonconstructies laten toe een slanke, flexibele en robuuste constructie te combineren met een hoge brandwerendheid zonder aanvullende isolatie. Met de nieuwe versies van de constructieve Eurocodes zijn nieuwe ontwerpregels voor staalbetonconstructies beschikbaar. Uiterlijk in 2010 zullen deze nieuwe Eurocodes in België verplicht zijn voor het ontwerp en de berekening van constructies. Om de studiebureaus op deze verandering voor te bereiden heeft het Staalinfocentrum in 2006 opleiding verzorgd “Ontwerp en Berekening van Gebouwen volgens Eurocode 4”.  

Deze publicatie is het oefenboek voor de berekening van staalbetonconstructies volgens Eurocode 4 dat in het kader van deze opleidingen is opgesteld. Het boek maakt aan de hand van het ontwerp en toetsing van een concreet gebouw de ontwerpregels van Eurocode 4 inzichtelijk.

De bijzondere ontwerpaspecten van staalbetonconstructies zoals de verbindingen tussen staal en beton komen in dit boek uitgebreid aan bod, de staalbetonvloeren, de staalbetonliggers, zowel statisch bepaald als statisch onbepaald opgelegd en de staalbeton kolommen. Bovendien is er uitgebreide aandacht voor de brandwerendheid van elk van deze constructieonderdelen.

Hoewel in principe voor een realistisch voorbeeld is gekozen, is op sommige plaatsen om
didactische redenen voor een niet alledaagse oplossing gekozen. Bepaalde aspecten van de Eurocodes kunnen zo worden toegelicht die anders niet aan bod zouden komen.

  • Doelgroep: Studiebureaus, onderwijs, staalconstructeurs,...
  • Taal: Nederlands
  • Aantal pagina's : 136 p. (210 x 297mm)
  • Wettelijk depot : D/2007/0274/4
  • ISBN: 9789080755567

Raadpleeg hier de inhoudsopgave

Bestel het boek online