Foto: Geert De Neuter (guerrilla office architects)
Genomineerd

Optoppen en inpakken tot (vakantie)woning

Stalen portieken en weervast stalen bekleding

Een tearoom aan de rand van de Zoete Waters in Oud-Heverlee, die dateerde uit de jaren 50, kreeg een tweede leven als wellness en luxueuze (vakantie)woning. Het bestaande volume is opgetopt met stalen portieken en houten timmerwerk, waarna het geheel bekleed is met weervast staal (‘corten‘) om het een homogene aanblik te geven en alle onderdelen van de woning visueel aan elkaar te koppelen.
De woonruimte op de verdieping richt zich naar de vijvers en sluit aan de achterzijde aan op een groot dakterras met zicht op het Dijlelandschap. Ter hoogte van de slaapkamers is een specifiek perforatiepatroon geïntegreerd in de staalbekleding: enerzijds om de lichtinval te verzekeren zonder de privacy te hypothekeren, anderzijds om de volumetrie te versterken. Aan de zijkant van het volume is een foto van een berkenbos uitgelaserd, waarachter de ventilatievoorzieningen verstopt zijn.
  • Oud-Heverlee
    Plaats
  • Privé
    Opdrachtgever
  • guerrilla office architects, Leuven
    Architect / Ontwerper
  • Studiebureau IRS, Kortenberg
    Studiebureau stabiliteit
  • Peter Den Ruyter, Zoutleeuw
    Hoofdaannemer
  • Peter Den Ruyter, Zoutleeuw
    Staalbouwer
  • Metal Design Works, Eindhoven (NL) (gevels)
    Andere staaltoepassingen

© 2021 - Infosteel