Foto: Marcel van der Burg

Remontabele, modulaire en adaptieve staalstructuur

Het ‘Food Experience Centre’ van Vandemoortele Group is een voorbeeldgebouw

Het nieuwe ‘Food Experience Centre’ biedt in het hart van het gebouw een representatief en uitnodigend atrium. De visuele verbindingen tussen de kantoorniveaus en het atrium zorgen voor een levendige interactie tussen de verschillende functies. Vier passerelles in staal maken de verbinding tussen de oost- en westgevel.
De transparante vliesgevel, dakramen in het atrium en talrijke openingen in de binnengevel brengen een maximale hoeveelheid daglicht in het gebouw en verminderen daarom de vraag naar kunstlicht.
Op het gebied van duurzaamheid is het gebouw met BREEAM Excellent opgeleverd. Het gebouw is ontworpen als een materialenbank. De stalen draagconstructie is volledig remontabel, modulair en adaptief. Het meest belangrijke bij het kunnen hergebruiken van onderdelen is het kunnen loskoppelen van techniek en constructie. Voor de constructie zijn derhalve alleen boutverbindingen toegepast. Aanvullend wordt de remontabele structuur ingepakt met een gordijngevelsysteem dat zelf ook remontabel en modulair is.
  • Ottergemsesteenweg- Zuid 806, Gent
    Plaats
  • VandeMoortele, Gent
    Opdrachtgever
  • RAU, Amsterdam (NL) / eld, Antwerpen
    Architect / Ontwerper
  • VK Architects & Engineers, Merelbeke
    Studiebureau stabiliteit
  • VK Architects & Engineers
    Infosteelleden

© 2021 - Infosteel