Foto: Lukas Roth / AuCARRE / Hubert Schmitt

Uitbreiding privéschool Fieldgen

Het nieuwe gebouw – met bibliotheek en conferentiezaal – is een architecturale object dat de verbinding maakt tussen de twee vleugels van het bestaande gebouw door op hetzelfde niveau een doorlopende circulatie te creëren. De architectuur is ontworpen om grote, flexibele ruimtes te creëren op basis van het ritme van de draagstructuur die in de zalen kleinere ruimtes afbakent. De draagstructuur van het nieuwe gebouw wordt gekenmerkt door een regelmatig ritme van stalen portieken.
  • 21, rue d’Anvers, Luxembourg
    Plaats
  • AGEDOC, Luxembourg
    Opdrachtgever
  • Christian Bauer et Associés Architectes, Luxembourg
    Architect / Ontwerper
  • Au Carré, Luxembourg
    Studiebureau
  • Secolux, Leudelange
    Controlebureau
  • Prefalux, Junglinster / Hubert Schmitt, Welschbillig-Ittel
    Hoofdaannemer
  • Constructions métalliques Arendt, Colmar-Berg
    Staalbouwer
  • Au Carré, Secolux
    Infosteelleden

© 2020 - Infosteel