Foto: Steve Troes Fotodesign

Scheidingswanden 1535° Creative Hub

Functionaliteit en esthetiek verenigd

Een grote werkruimte werd in tweeën gedeeld zonder het open karakter van het geheel aan te tasten of de ruimte donkerder te maken. De wanden begrenzen de nieuwe ruimtes zonder ze akoestisch te scheiden, aangezien ze niet de volledige plafondhoogte bestrijken. Ze zijn samengesteld uit een gesloten onderste deel en een beglaasd bovenste deel, conform de afmetingen en hoogtes van de bestaande ramen van deze voormalige ARBED-ateliers. Alle profielen zijn gemaakt van onbehandeld ruwstaal, terwijl de opvulplaat uit zwart staal bestaat. De binnenzijde van de platen is bekleed met lichtgrijs vilt om de akoestiek in de werkruimtes te verbeteren. De staalconstructie is geprefabriceerd en de beglazing is in slechts drie weken tijd geplaatst, wat op de werf zelf gebeurde. Door onbehandeld ruwstaal te gebruiken en de glaslatten vast te schroeven, kunnen het glas en de staalprofielen later gemakkelijk gescheiden worden en kan de hele constructie opnieuw gebruikt worden.
  • Differdange
    Plaats
  • Administration Communale de Differdange / 1535° Creative Hub
    Opdrachtgever
  • Anouck Pesch Architecte
    Architect / Ontwerper
  • Simon-Christiansen & Associés
    Studiebureau
  • Friederich
    Staalbouwer
  • Simon-Christiansen
    Infosteelleden

© 2022 - Infosteel