Foto: Ricardo Vaz Palma

Hall-O – polyvalente zaal

Eenvoudig, flexibel en economisch

Dit eenvoudige en compacte volume, dat zich in het noordelijke gedeelte van het sportpark bevindt, bestaat deels uit betonwanden en deels uit massieve houten muren en balken van gelijmd gelamineerd hout (grote zaal). Bovendien is er ook sprake van staalstructuren: een luifel, een imposante vakwerkligger die de stabiliteit van de gordijngevel garandeert en ventilatieruimtes. De geventileerde gevels zijn bekleed met Douglas en ingevuld met thermisch onderbroken aluminium raamprofielen met driedubbele beglazing. De luifel met stalen frame is gedeeltelijk opgehangen aan een kabel. De vakwerkligger is ontworpen om het draagvermogen te optimaliseren en de doorbuiging van het element te beperken. Binnen in het gebouw heeft het materiaalgebruik een industrieel karakter. Beton en technieken zijn zichtbaar, terwijl er bij de afwerking royaal gebruikgemaakt is van staal: akoestische panelen, banken, borstweringen, leuningen enzovoort.
  • Differdange
    Plaats
  • Ville de Differdange
    Opdrachtgever
  • CARVALHOARCHITECTS
    Architect / Ontwerper
  • Simon-Christiansen & Associés
    Studiebureau
  • LUXCONTROL (contrôle acoustique) / Vinçotte (contrôle sécurité) / Geri Management (securité santé)
    Controlebureau
  • A.M. Costantini & Rollinger
    Hoofdaannemer
  • Seitz Stahlbau
    Staalbouwer
  • Mabilux - SB Inbau
    Staal
  • Simon-Christiansen, Mabilux
    Infosteelleden

© 2021 - Infosteel