Skip to main content

Staal

Een schot in de roos

De veelzijdigheid van staal schept talloze mogelijkheden. Het is een materiaal op maat van de mens, dat op een duurzame manier de brug slaat tussen vele generaties.

Staal straalt innovatie uit en maakt een wezenlijk onderdeel uit van onze vooruitgang. In de handen van de scheppers van de infrastructuur van vandaag en morgen is het een duurzaam en flexibel instrument. Zo verrijkt het onze moderne omgeving met iconische oriëntatiepunten en gebouwen waar het aangenaam leven, werken en wonen is.

Het maakt tal van innovaties mogelijk, is herbruikbaar en makkelijk moduleerbaar. Zijn bevoorrechte plaats in ons architecturale heden en onze duurzame toekomst is dan ook volkomen terecht.

TESTIMONIALS

Zij scoorden met STAAL

Deusjevoo - Bedrijfspand als baken in Genk's landschap. Een stalen voltreffer.

Jo Peeters, CEO van Deusjevoo en Upspace

Jo Peeters, CEO van Deusjevoo en Upspace, koos voor een gebouw met een smoel. Een gebouw met impact en uitstraling, dat tegelijk zorg draagt voor de mensen binnenin. Vanuit de filosofie 'denk eerst waarvoor het gebouw moet dienen en maak er dan een schil rond' werd er een echt landschapsbaken door a2o architecten ontwikkeld. Het resultaat: licht, ruimte, erkenning én tevreden medewerkers. Een stalen voltreffer! 

Heylen Warehouses - Succes trekt succes aan: stalen structuren en design als logische keuze.

Philippe Deschilder, CEO van Heylen Warehouses

Philippe Deschilder, CEO van Heylen Warehouses, vertelt over de materiaalkeuzes die zij maken bij de ontwikkeling van nieuwe projecten. Zijn stelling 'Succes trekt succes aan' vertaalt zich in hun keuze voor staal in vele van hun projecten.

Pattyn Packaging Lines - Van masterplan naar flexibel bedrijfspand - een stalen voltreffer.

Robin Van Beveren, architect en zaakvoerder van Basil Architecture & Stan Pattyn, zaakvoerder van Pattyn Packaging Lines

Stan Pattyn, zaakvoerder van Pattyn Packaging Lines, in beeld en aan het woord over de keuzes bij het bouwen van een flexibel bedrijfspand en de impact van architectuur op het bedrijf. Robin Van Beveren, architect en zaakvoerder van Basil Architecture, legt uit waarom hij heeft gekozen voor staal in dit unieke ontwerp. 

ARGUMENTEN

Niet te vangen in tabellen

Het leven past niet in het keurslijf van tabellen. Daarvoor is het te kleurrijk, te verrassend en te veel in beweging.

Inspiratie

"Staal schept ruimte voor eigentijdse, innovatieve ideeën."

Geen enkel ander bouwmateriaal leent zich zo uitgesproken voor industrie 4.0 :  digitaal van ontwerp tot werf, in één ononderbroken keten.

Toekomst

"Staal verzekert de toekomst van de komende generaties."

Het verantwoordelijkheidsgevoel van de staalindustrie voor onze natuurlijke en onze bebouwde omgeving uit zich in de openbaarheid van de milieugegevens van haar bedrijfstak.

Sociale kwaliteit

"Staalbouw zorgt voor sociale kwaliteit."

Staal geeft steden, dorpen en leefomgevingen een eigen gezicht. Het creëert identiteit en samenhorigheid.

Thuis

"Staal creëert knusse cocons om te wonen en te werken."

Staal schenkt gebouwen geborgenheid. Als een beschermend en flexibel lichaam dat appartementen, kantoren, werkplaatsen, scholen en universiteiten structuur en bescherming biedt.

Oriëntatiepunten

"Staal geeft onze omgeving vorm en continuïteit die generaties verbindt.""

Elk uur recycleren we genoeg staal om wel 10 Eiffeltorens te bouwen.

Mensen

"Staal brengt mensen samen en creëert speciale momenten."

Week na week doen de buitengewone sportfaciliteiten in staal het hart van zowel amateurs als profs sneller slaan.

Moderne infrastructuur

"Staal vormt de ruggengraat van onze moderne infrastructuur."

Staal maakt gebouwen duurzaam, bruggen moduleerbaar en parkeerplaatsen hightech. Gebouwd zonder ernstige hinder voor milieu of verkeer.

Cultureel erfgoed

"Staal geeft geboorte aan een nieuwe cultuur."

Als beproefd en vormgevend bouwmateriaal vormt staal de basis voor onze stedelijke cultuur en esthetiek. Gisteren, nu en morgen.

OVER SCORE WITH STEEL

Informeren, inspireren, verbinden

Infosteel

Als ledenorganisatie beschikt Infosteel over een uitgebreid netwerk, afkomstig uit de hele staalbouwketen: staalproductie en verwerking, staalbouw, studiebureaus, architecten, oppervlaktebehandeling, staalhandel, geveltoepassingen, toelevering, software enz. De doelstelling van Infosteel is het promoten van het goed gebruik van staal in de bouw. Infosteel is actief in België en het G.H.Luxemburg.

Informeren

Betrouwbare en up-to-date informatie is essentieel om succesvolle staalprojecten te realiseren. Via opleidingen, studiedagen, handboeken, praktische gidsen, ... zorgt Infosteel voor kwalitatieve informatie, zowel voor de staalbouwsector als voor ontwerpers.

Inspireren

Het spectrum aan mogelijke toepassingen van en met staal in de bouw is quasi oneindig. Infosteel biedt met “SCORE WITH STEEL” een platform voor opdrachtgevers en ontwerpers om geslaagde staal-projecten te ontdekken.

Verbinden

Ideëen en ervaringen uitwisselen, op elk niveau. Een sterke staalbouwsector gaat samen met een actief netwerk van bedrijven. Ook een goede relatie tussen ontwerpers en opdrachtgevers met bedrijven uit de staalbouwketting draagt bij tot gewaagde en geslaagde projecten.

Recent nieuws

De Staalbouwwedstrijd loopt momenteel. Of u opdrachtgever, ontwerper of uitvoerder bent : aarzel niet om een kijkje te nemen.